CHARACTER
BUILDING

Peserta akan didedahkan dengan Rahsia dan Formula untuk Membina CHARACTER terutamanya dalam mendidik anak-anak, serta mempraktikkan ilmu tersebut dan membantu Ibu Bapa untuk membentuk peribadi anak-anak menjadi IKON ISLAM di dalam rutin kehidupan mereka.

7 November 2021 (AHAD)
8:00am - 12:30pm

” Parenting Seminar 
CHARACTER BUILDING “

“BE MORE CONCERNED WITH YOUR CHARACTER THAN YOUR REPUTATION, BECAUSE YOUR CHARACTER IS WHAT YOU REALLY ARE, WHILE YOUR REPUTATION IS MERELY WHAT OTHERS THINK YOU ARE.”

-JOHN WOODEN- 

PANEL SPEAKER - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN AL-HAMID

Diantara para ulama’ yang sangat dikenali di Malaysia, bukan hanya di medan ilmu dan dakwah tapi juga kerana akhlak dan adab beliau yang mulia. Beliau telah berguru dengan pelbagai ulama besar, diantaranya menjadi anak murid Al Habib Umar bin Hafidz yang pertama di Dar Al Mustafa. Beliau juga pengerusi kepada Yayasan Ar- Ri’ayah. 

Terlibat dengan dakwah melalui khidmat masyarakat diantaranya seperti Penasihat Utama Pertubuhan Kebajikan Darul Murtadza, Kuala Lumpur, Pembimbing pelbagai Majlis Taalim, di Malaysia dan luar negara. Penceramah dakwah di dalam media, seperti TV3, TV- Al-Hijrah, Radio IKIM dan lain-lain lagi. 

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid adalah diantara para Ulama’ besar yang dikenali dengan kesantunan beliau yang begitu mulia. Kali ini Habib akan berkongsi sepenuhnya melalui ilmu dan pengalaman beliau bagaimana caranya membentuk CHARACTER BUILDING yang berkait rapat dengan ADAB, supaya boleh dipraktikkan terus dalam rutin seharian.

PANEL SPEAKER - TUAN FAZRUL ISMAIL

Beliau adalah diantara usahawan, penulis buku, kolumnis majalah, dan konsultan di dalam bidang training terutama yang dikenali sebagai Pentadabbur My #QuranTime, Malaysia & World #QuranHour.  Antara buku beliau yang diterbitkan seperti, ‘Pemikiran Sistematik’, ‘Hidup Zero Alasan’, ‘Segelas Air’, ‘The 7 Habits of Highly Effective People Melalui Pemikiran Sistemik’. 

Kini beliau adalah sebagai seorang Jurulatih, Penceramah dan Coach dalam bidang keusahawanan dan softskills dalam siri latihan mengambil pelajaran dari Al-Quran dan Sunnah.

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
▪ Beliau akan mengupaskan secara spesifik di dalam Seminar ini mengenai ANAK PENERAJU GENERASI AL QURAN, berdasarkan Quran dan Sunnah terutama dalam bab Tadabbur ayat Quran. Inilah kemahiran utama speaker kita Tuan Fazrul yang akan membukakan PINTU MINDA, rahsia dan FORMULA tersembunyi yang kita mungkin terlepas pandang betapa hebatnya istilah AL QURAN di dalam Islam.

PANEL SPEAKER - DR. HAJJAH SABARIAH FARIDAH

Merupakan Founder kepada ‘The Little Caliphs Program’. Dikenali mesra dengan panggilan Teacher Fari. Ketua Pegawai Akademik Little Caliphs International Sdn Bhd yang juga merupakan penulis novel inspirasi dari Quran Ke Hatiku. Selain itu, Teacher Fary juga merupakan Co-Founder Nabawi Garden Integrated Islamic School.

Berpengalaman dalam mengasaskan tadika pertama sendiri pada tahun 2006, dan semenjak itu telah melatih dan berikan konsultansi pelbagai tadika di Malaysia, Bangladesh, dan Indonesia. 

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
Teacher Fari yang sering kali dijemput menjadi panel di dalam bab PARENTING, dan juga BIJAK dalam menarik perhatian kita dengan kata-katanya yang berisi dengan mutiara hikmah, yang sering dikongsikan melalui Instagram, kali ini Teacher Fari akan menekankan betapa pentingnya LEADERSHIP untuk anak-anak dan ianya selari dengan Quran dan Sunnah.
5/5
Setiap daripada panel hebat ini sudah berkongsi kemahiran mereka di TV3, TV Al-Hijrah, Astro, dan sering didengari suara mereka ke udara di Ikim.fm. Pada hari ini, bila anda daftar seminar ini, anda akan dapat mendengar dan belajar dari ketiga-tiga panel ini secara LIVE langsung melalui Group Facebook.

BIOGRAFI PANEL:

Mahdi bin Abu Bakr bin Mahdi al Hamid, lebih dikenali dengan Habib Mahdi adalah ulama’ muda bernasab dengan Rasulullah S.A.W dari galur keluarga Al Hamid. Diantara guru beliau adalah Habib Umar bin Muhammad bin Hafidz dimana beliau menetap bersama dengan Al Habib Umar bin Hafidz dan mendapat Pendidikan khusus dan tarbiyah langsung dari Al Habib sendiri selama 13 tahun. 

Beliau juga mengarang kitab “Amanah Al Tarbiyah” yang di dalamnya mengandungi beberapa jilid (siri) khusus di dalam mendidik kanak-kanak dan remaja. Selain itu juga menerbitkan majalah Majma’ul Khair dan Ad-Dhiya, dan menulis artikel-artikel dakwah untuk dimuatkan ke dalam surat khabat dan majalah-majalah di Yaman.

Kini beliau Pengasas Madrasah Anwar Al Batul dan Maahad Tahfiz Dar Tarim, Malaysia, Pengasas bagi Majlis Az Zikrul Hakim, Pengasas dan memimpin Majlis Ta’alim Nur Al Kitab Wa As Sunnah. Mengadakan Program Kembara Dakwah, Daurah atau Kursus di seluruh Malaysia dan Singapura, dan Indonesia.

Bonus Khas

TAJUK:
MENDIDIK ANAK CARA RASULULLAH S.A.W

Habib Mahdi Al Hamid, seorang panel yang bertauliah dan berpengalaman dalam bidang Quran dan Sunnah akan mengupaskan lebih lanjut dan spesifik bagaimana Mendidik Anak Cara Rasulullah S.A.W. dari segi teori dan praktikal supaya parents boleh APPLY ilmu tersebut di dalam rutin harian bersama anak-anak.

Bonus Eksklusif 2

RAKAMAN PENUH PROGRAM

Kami faham kadang kala kita terlepas dengan point-point penting dari speaker yang dengan izin Allah, boleh mengubah hidup kita 360 darjah. Jadi, kami sepakat untuk berikan yang terbaik untuk anda dengan mempersembahkan Content Rakaman Penuh seminar ini. Anda boleh ulang tonton dan ulangkaji semula. Rakaman akan kekal berada didalam Group Facebook Parenting Seminar Character Building.

Bonus Eksklusif 1

E-BOOK PREMIUM CHARACTER BUILDING BERNILAI RM39

E-Book PREMIUM CHARACTER BUILDING yang kami berikan anda secara eksklusif hanya untuk yang mendaftar seminar ini. Sebagai bonus untuk anda dan boleh dimuat-turun dan dicetak untuk memudahkan lagi untuk proses pembelajaran anda. E-Book ini ditulis Khas oleh CEO Nabawi Garden Integrated Islamic School iaitu Tuan Haji Abdul Razak Bin Ismail sebagai hadiah buat peserta seminar ini. 

Semua bonus diatas akan diberikan kepada semua yang mendaftar ke PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING.

BAGAIMANA ILMU CHARACTER BUILDING & MENDIDIK ANAK CARA RASULULLAH SAW DAPAT MEMBANTU ANDA?

Dapat membina PERIBADI DIRI terutama dalam bab kepimpinan kepada diri, anak-anak, ahli keluarga, dan orang sekeliling kita. 

Memahami 3 konsep ilmu LEADERSHIP, GENERASI AL QURAN, ADAB & SUNNAHTULLAH RASULLULLAH SAW yang bakal dikupaskan lebih mendalam melalui  4 PANEL yang bertauliah, berpengalaman dan dikenali di Malaysia.

Segala formula yang dikongsikan mungkin ada yang sudah anda tahu, tapi yang bezanya kali ini DIKUPASKAN secara teori beserta sekali dengan idea-idea secara praktikal, kupasan daripada Quran, Hadis dan lain-lain.

MENANGI HATI orang lain dengan cara gaya kepimpinan Nabi S.A.W, IKON ISLAM dalam rutin harian mereka.

Sepertimana kita tahu Salahuddin Al-Ayyubi atau dikenali dengan panggilan ‘Saladin’ ialah seorang Pahlawan Islam yang sangat disanjungi oleh umat Islam dan orang-orang Barat itu sendiri.

Sungguhpun dia adalah Pahlawan yang luar biasa di medan perang, sehingga diberikan gelaran ‘Pahlawan Dari Seratus Medan Perang’, tetapi satu perkara yang ramai terlepas pandang, beliau itu sendiri mempunyai PERIBADI yang luar biasa.

Stanley Lane Poole (1914), seorang penulis Barat menyifatkan Salahuddin Al-Ayyubi sebagai seorang anak governor yang memiliki kelebihan daripada orang lain tapi tidak menunjukkan sedikit pun tanda-tanda ia akan menjadi orang hebat pada masa depan, akan tetapi ada satu perkara yang terlihat masa itu adalah beliau menunjukkan PERIBADI atau CHARACTER yang mulia.

“Victory is changing the hearts of your opponents by GENTLENESS AND KINDNESS.” Salahuddin Al-Ayyubi Daripada kesedaran itu, kami Nabawi Garden cuba untuk berusaha menjadikan anak-anak generasi akan datang terbentuk seperti IKON Islam. Mempunyai berjiwa Quran dan Sunnah, dan diantaranya adalah dengan memberikan ILMU DAN KESEDARAN, kepada para PARENTS, PENDIDIK, PENGAJAR, dan sesiapa saja untuk mula ambil BERAT dalam bab CHARACTER BUILDING ini.

Kita tidak akan pernah tahu hidup SIAPA yang akan Berubah… Dan, dari situ PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING ini dilangsungkan secara LIVE untuk anda.

TUAN PUAN… Sepertimana kita tahu bagaimana PERIBADI Sultan Muhammad Al-Fateh yang mempunyai karakter yang LUAR BIASA telah didik daripada kecil lagi oleh bapanya Sultan Murad, sehinggakan ada suatu ketika, dimana bapanya sudah bersara dan mahu memberi tumpuan pada amal ibadah, Sultan Muhammad tetap mahu bapanya ke medan juang. Kata-kata Sultan Muhammad Al- Fateh kepada bapanya, “KALAU AYAHANDA FIKIR AYAHANDA MASIH SEORANG KHALIFAH, MENJADI KEWAJIPAN AYAHANDA UNTUK TURUN KE MEDAN PERANG. TAPI JIKA AYAHANDA MEMANDANG SAYA YANG KHALIFAH, MAKA SAYA PERINTAHKAN AYAHANDA UNTUK TURUN BERJUANG.”

Daripada situ kami ingin PARENTING SEMINAR ini dapat melahirkan lebih ramai ikon yang mempunyai CHARATER YANG KUAT seperti Sultan Muhammad Al-Fateh, terlahirnya KEBIJAKSANAAN seperti Luqman Al-Hakim, dan KETEGUHAN IMAN seperti Salahuddin Al-Ayubi.

Kami akan bantu anda untuk perkenalkan ilmu CHARACTER BUILDING yang akan dikupaskan lebih lanjut dan DEEP daripada 4 Ahli Speaker yang berpengalaman, dan expertise di dalam bidang pendidikan, terutama menurut Al Quran dan Sunnah. Strategi, Formula, dan Perkongsian yang akan disampaikan dengan izin Allah, mungkin boleh merubah hidup anda menjadi LEBIH BAIK.

Founder Nabawi Garden Integrated Islamic School

“Kami perkenalkan kepada anda ‘PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING’ dengan 4 PANEL yang POWER dan bertauliah, PROVEN-RESULT, dikenali di Malaysia yang mahir dan berpengalaman di dalam bidang PENDIDIKAN dan PARENTING melalui Sunnah Nabi S.A.W dan Al Quran!”

Tuan Haji Abdul Razak Bin Ismail

5/5

BAGAIMANA PROGRAM ONLINE INI BERLANGSUNG?

Program ini akan dijalankan melalui Group Facebook  Parenting Seminar Character Building dan ianya secara LIVE EVENT.

Setiap Peserta yang telah mendaftar akan mendapat Email Resit dan Link Group Facebook. Peserta perlu memasukkan No Resit bagi menyertai Group Facebook tersebut. 

NILAI YURAN ILMU UNTUK JOIN PROGRAM INI Sepertimana anda lihat dengan bonus-bonus yang akan anda dapat, beserta dengan perkongsian ilmu dari 4 ahli panel yang akan berkongsikan sehingga setengah hari, memang nilai yang patut kami tawarkan kepada anda untuk hadir program ini seharusnya tinggi.

Tapi, tapi, Kami ingin anda dapat belajar sepenuhnya dengan panel-panel yang kami jemput ini, dengan mengambil aura kehebatan mereka, ilmu dan FORMULA yang mereka APPLY dalam hidup mereka, yang boleh diamalkan secara PRAKTIKAL, supaya ilmu PARENTING & CHARACTER BUILDING ini sedikit-sebanyak, dapat MERUBAH HIDUP, terutama di dalam bab PERIBADI anak-anak kita…