https://www.nabawigarden.com

Nabawi Garden Integrated Islamic School

Taman Medan, Petaling Jaya.

Nabawi Garden Integrated Islamic School Merupakan Sekolah Rendah Integrasi Iaitu Gabungan Sekolah Rendah Kebangsaan Dan Sekolah Rendah Agama Yang Menggunakan ENGLISH Sebagai Bahasa Utama Dalam Semua Modul Dan Silibus.

Pengalaman Kami

Berpengalaman 11 Tahun Dalam Bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak Dan Menguruskan Hal Ehwal Pembelajaran Anak-Anak Seawal Umur 4 Tahun Dengan Menggunakan ‘ENGLISH’ Sebagai Medium Utama Pembelajaran di Tiga Cawangan Tadika Little Caliphs Yang Menggunakan The Little Caliphs Program.

Dengan Pengalaman ini, Kami Mewujudkan,

Nabawi Garden Integrated Islamic School (Sekolah Rendah) Merupakan Sekolah Rendah Integrasi Islam ‘ENGLISH MEDIUM’ Yang Bakal Memberikan Pengalaman Pembelajaran Holistik Kepada Para Pelajar Melalui Penggunaan Metodologi ’21st Century Learning’ dalam Perjalanan Pembelajaran Menggunakan kaedah ‘Project- Based Learning’ Bagi Meningkatkan PRESTASI DAN KEMENJADIAN PELAJAR.

Falsafah Kami Adalah Melahirkan Pelajar Yang Kukuh Akidah Dan Makaram Akhlak Dengan Personaliti Holistik Yang Seimbang Dan Bakal Menjadikan Mereka Ulul Albab Atau Golongan Yang Berakal Dan Berilmu Serta Menjadikan Mereka Insan Rabbani Yang Baik, Berakhlak, Berilmu Dan Berkebolehan

TESTIMONI IBU BAPA

"Providing excellent education for your children"

Nabawi Garden Integrated Islamic School

icon4

Guru

Kami menyediakan pelbagai jenis Training Kepada guru-guru secara Fizikal bagi meningkatkan mutu Pengajaran dan Pembelajaran.

icon5

Integrasi

“Nabawi Garden Integrated Islamic School Sebagai Pusat Sehenti” Sekolah yang menggabungkan 2 sistem Pendidikan iaitu Konventional dan Agama dalam satu sesi persekolahan. Ianya TIDAK membebankan ibu bapa dan pelajar untuk ke sekolah kebangsaan pada waktu pagi dan sekolah agama pada waktu petang.

icon6

Sistem Pendidikan & Yuran

Menyediakan Sistem Pendidikan Sekolah Antarabangsa dengan Yuran pengajian yang berpatutan dan mampu untuk golongan sederhana.

icon1

Hala Tuju

Dapat menduduki PSRA, UPKK, dan layak memohon semua Sekolah Agama Menengah di bawah pengendalian JAIS, Maahad Tahfiz Sains & Teknologi, Sekolah Agama Menengah Bestari, MRSM, SMAKL, Sekolah Menengah Integrasi Sains Tahfiz MAIWP, dan lain-lain.

icon3

Modul & Silibus

Menggunakan Modul dan Silibus khas dibawah Integrated Islamic School Network (IISN) yang mempunyai Rangkaian Integrated Islamic School seluruh Malaysia yang menepati piawaian KPM, JAIS dan CAMBRIDGE.

icon2

Sasaran

Melahirkan pelajar-pelajar yang mampu menjadi pemimpin dengan pelbagai Leadership Program yang dianjurkan sepanjang tempoh persekolahan seperti Public Speaking, Menjadi Imam, Membaca Khutbah, Kokurikulum Jati Diri (KRS), Seni Pertahanan Diri (Silat), Musleh Camp, Tilawah & Hafazan Competition, Entrepreneurship Program dan lain-lain.

Imbasan aktiviti yang dilaksanakan
di Nabawi Garden Integrated Islamic School

Daftar sekarang

Bayaran tidak dapat dikembalikan sekiranya tempahan dibatalkan oleh pihak anda.

(Permohonan hanya dibuka kepada Warganegara Malaysia)