Kami gembira Untuk Berkongsi Dengan Anda

VIRTUAL OPEN DAY & SESI SUAI KENAL.

Kami Sentiasa Menitik Beratkan Bagaimana Setiap Anak Anak Anda Boleh Menguasai Pembelajaran Teras Dan Asas Agama Yang Kukuh Dan Berikan Manfaat Kepada Ibu Ayah, Agama, Bangsa Dan Negara.

APA ITU VIRTUAL OPEN DAY.

Dalam Sesi Virtual Open Day Ini, Kami Akan Berikan Penerangan Berkenaan Modul Dan Silibus Yang Ditawarkan Di Nabawi Garden Integrated Islamic School Iaitu Silibus Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM), Silibus Deeniyah Dari Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) Seperti Hafazan, Akhlak, Sirah, Fiqh, Aqidah, Arabic, Jawi Dan Tilawah Serta International Silibus iaitu Cambridge.

Bagaimana Modul & Silibus Ini Memberikan Input Yang Besar Dalam Pembanggunaan Potensi Anak-Anak Melalui Integrated Holistic Education System (IHES) Dan Penganjuran Quranic Generation Development Program (QGDP).

Selain Itu Kami Akan Terangkan Juga Proses Pendaftaran, Rules And Regulation dan Fee Structure.

Pengalaman Kami

Berpengalaman Selama 10 Tahun Dalam Bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak Dan Menguruskan Hal Ehwal Pembelajaran Anak-Anak Seawal Umur 4 Tahun Dengan Menggunakan ENGLISH Sebagai Medium Utama Pembelajaran Melalui Tiga Cawangan Tadika Little Caliphs Yang Menggunakan The Little Caliphs Program.

Dengan Pengalaman Yang Ada Kami Wujudkan,

Nabawi Garden Integrated Islamic School (Primary School ) Yang Merupakan Sekolah Rendah Integrasi Islam ENGLISH MEDIUM Yang Bakal Memberikan Pengalaman Pembelajaran Holistic Dengan Pengunaan Metodologi 21st Century Learning Yang Bakal Memberikan Pengalaman Perjalanan Pembelajaran Menggunakan Project Base Learning Bagi Meningkatkan PERFORMANCE Atau KEMENJADIAN PELAJAR.

Falsafah Kami Adalah Melahirkan Pelajar Yang Kukuh Akidah Dan Makarim Akhlak Dengan Personaliti Holistik Yang Seimbang Dan Bakal Menjadikan Mereka Ulul Albab Atau Golongan Yang Berakal Dan Berilmu Serta Menjadikan Mereka Insan Rabbani Yang Baik, Berakhlak, Berilmu Dan Berkebolehan.

Mari kita Teliti Apa Kata Ibu Ayah Pelajar.

Hebatnya ilmu ianya memberikan sinar gemilang.

Nabawi Garden Integrated Islamic School

icon4

Guru

Kami menyediakan pelbagai jenis Training Kepada guru-guru termasuk secara Fizikal dan Sistem Pembelajaran secara ONLINE dengan menggunakan pelbagai jenis aplikasi terbaru dipasaran bagi meningkatkan mutu Pengajaran dan Pembelajaran.

icon5

Integrasi

One Stop Center. Sekolah yang menggabungkan 2 sistem Pendidikan iaitu Konventional dan Agama dalam satu sesi persekolahan. Ianya TIDAK membebankan ibubapa dan pelajar untuk ke sekolah kebangsaan pada waktu pagi dan sekolah agama pada waktu petang.

icon6

Sistem Pendidikan & Yuran

Menyediakan Sistem Pendidikan Sekolah Antarabangsa dengan Yuran pengajian yang berpatutan dan mampu untuk golongan sederhana.

icon1

Hala Tuju

Bakal menduduki UPSR, PSRA, UPKK, dan layak memohon semua Sekolah Agama Menengah dibawah kendalian JAIS, Maahad Tahfiz Sains & Teknologi, Sekolah Agama Menengah Bestari, MRSM, SMAKL, Sekolah Menengah Integrasi Sains Tahfiz MAIWP, dan lain-lain.

icon3

Modul & Silibus

Menggunakan Modul dan Silibus tersendiri dibawah Integrated Islamic School Network (IISN) yang mempunyai Rangkaian Integrated Islamic School seluruh Malaysia yang menepati piawaian KPM, JAIS dan CAMBRIDGE.

icon2

Sasaran

Melahirkan pelajar-pelajar yang mampu menjadi pemimpin dengan pelbagai Leadership Program yang dianjurkan sepanjang tempoh persekolahan seperti Public Speaking, Menjadi Imam, Membaca Khutbah, Kokurikulum Jati Diri (KRS, APM), Seni Pertahanan Diri (Silat), Musleh Camp, Tilawah & Hafazal Competition, Entrepreneurship Program dan lain-lain.

Soalan Yang Kerap Di Tanyakan.

Soalan : Apakah yang akan diterangkan semasa sesi Nabawi Garden Integrated Islamic School Virtual Open Day ini?

Jawapan:
Semua Maklumat berkenaan Sekolah, Modul dan Silibus, Yuran, dan Rules and Regulation.

 

Soalan : Anak saya berumur 7 tahun pada tahun hadapan. Bolehkah saya join Virtual Open Day ini?

Jawapan :
Ya, Virtual Open Day ini khas buat ibubapa yang mempunyai anak yang akan memasuki Standard 1, Standard 2 dan Standard 3 tahun hadapan.

 

Soalan : Berapa lama masa Virtual Open Day ini?

Jawapan :
Anggaran 1 jam hingga 1 jam 30 minit termasuk Q & A pada sesi tersebut.

Sila Isi Detail Anda Untuk Dapatkan Sesi Zoom PERCUMA

InshaAllah Masa Berzoom Tidak Lama Lagi

Hari
Jam
Minit
Saat